Uitgangspunt

 

"Its better to build a strong child than to repare a broken adult"

 

Kinderen die veilig gehecht zijn, hebben ook als volwassenen meer vertrouwen in zichzelf en anderen. Ze zijn beter in staat om met hun emoties om te gaan. Ook zijn ze vaker psychisch en lichamelijk gezond. Deze volwassenen zijn beter toegerust om ook hun kinderen weer een stevige basis te geven. Investeren in een kansrijke start begint in mijn ogen bij de zorg voor (aanstaande) moeders en daarmee is vrouw- en moedergerichte zorg een belangrijke lange termijn investering in onze maatschappij.

 

Ik begeleid bezielde vrouwen en hun gezin op psycho-emotioneel vlak. Van jouw eigen familieverhaal, jouw geboorteverhaal en levensloop, (onvervulde) kinderwens, zwangerschap en geboorte, het herstel na de zwangerschap en bevalling tot het vormgeven van de verbinding met je kindje en partner. Zo werken we samen aan een mooie en kansrijke start voor jullie samen, en aan de groei naar deze nieuwe rol in jouw leven als moeder en vrouw.

 

Ik hoop te bereiken dat iedere vrouw haar talenten en haar intuïtie leert kennen en hierop durft te vertrouwen. In het bijzonder bij de transitie naar het moederschap. Moeder zijn kent allerlei vormen, en is de grootste verandering in het leven van een vrouw. Mijn werkwijze spreekt vooral de innerlijke kracht van vrouwen aan, en inspireert hen om vanuit intuïtie en gevoel een liefdevolle verbinding met zichzelf en hun relaties aan te gaan.

 

De wetenschap onderstreept meer en meer het belang van preventie en het belang van een goede start van moeder en kind. Zowel politiek als maatschappelijk is hier recent veel aandacht voor geweest onder de naam Kansrijke Start. Moeders zijn ook dochters staat voor de kracht van preventie, voor iedere moeder en haar gezin. Ik sta voor vroegtijdige en laagdrempelige ondersteuning bieden als het even niet lekker loopt. Hoe eerder er zicht is op de punten die aandacht nodig hebben hoe beter dit is voor jouw herstel en de hechtingsrelatie met jullie kindje.