Prenatale psychologie

 

Meer dan dertig jaar onderzoek op het gebied van pre- en perinatale psychologie heeft uitgewezen dat de periode waarin wij gevormd worden niet begint bij onze geboorte, maar al vér daarvoor. De periode vanaf de conceptie tot vlak na de geboorte blijkt de meest kwetsbare en cruciale periode in ons leven, waarin fysieke, mentale en relationele patronen worden gevormd. Hoe we als baby zijn gevormd en geboren, vormt de basis voor ons gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid.

 

Vanuit de prenatale, perinatale en postnatale psychologie begeleid ik baby’s, kinderen en volwassenen om meer zicht te krijgen op hun start en de patronen die zich vanaf de start hebben gevormd en ontwikkeld. Keuzes in het leven die tot dan niet duidelijk waren en gedrag dat is ontwikkeld om te overleven worden op een liefdevolle wijze onderzocht. Herstel en heling van je eigen start kan zorgen voor een bewuste en gezonde start van jouw toekomstige kinderen.

 

Vragen die hierbij aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: was jouw zwangerschap gewenst? Is er emotionele verbinding gemaakt met jou als baby? Was er sprake van een stressvolle zwangerschap? Kwam deze zwangerschap na een miskraam of doodgeboren kindje? Was er voldoende (gezonde) voeding?